Vakantie


De kinderen hebben er zin in, maar hebben ook last van het feit dat er straks geen regelmaat meer is. Ik zie ook op tegen de vakantie, want er zijn weinig rust momenten. Dit hebben we met onze begeleider besproken en zij kwam met het idee om een planning te maken. Dit was ik al van plan maar met haar ideeën erbij maakt t ook dat de kinderen betrokken zijn. Meestal vinden ze niks leuk van wat je voorstelt.
Maar het voorbereiden van de planning geeft mij al heel veel rust en ik hoop straks de kinderen ook. Ze weten dan wat er komt i.p.v. een grote leegte waar ze niks mee kunnen.


De bedoeling is om elke avond door te nemen wat ze de volgende dag gaan doen.
En dan geen schermpjes. Die lassen wel op vaste momenten op de dag in op de planning.
We hebben nou 2 blaadjes op tafel liggen waarop ze kunnen invullen wat ze allemaal leuk vinden om te doen. Ingedeeld in verschillende onderdelen. Wat kun je binnen beneden, binnen boven en buiten doen. Er ligt ook nog heel veel speelgoed op zolder. Dus die heb ik ook toegevoegd aan de lijst.


Tot nu toe reageren ze er positief op. Mick is al aan t spelen met de racebaan die ik van zolder heb gehaald. Noëlle vindt de knutsel opties die ik had voorgesteld al erg leuk. Dus ik heb goede hoop. Ook gaan we vast wel een keer een dagje uit. Maar hoe we ons daarop voorbereiden is een leuk onderwerp voor een volgende blog. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.